Workshops

Individueel of voor je team
We bieden individuele workshops aan via de workshopkalender en teamworkshops op afspraak. Onderstaande workshops bieden wij als aparte workshop aan, of als onderdeel van een programma. Onze workshops worden vaak ingezet als onderdeel van verandertrajecten, visie-ontwikkeling, samenwerking & communicatie, jaarplannen maken, strategiedagen/heisessies.

Schetsen, tekenen en visualiseren kun je inzetten om je werk en leven leuker, effectiever en innovatiever te maken. Schetswinkel workshops bestaan uit werkvormen die:

  • tekenvaardigheid stimuleren
  • visualisatie skills vergroten
  • creatieve moed prikkelen

Workshop mogelijkheden

Let’s get visual
door: Inge de Fluiter
voor: iedereen die meer wil tekenen en visualiseren in het werk. Je gaat aan de slag met de basis van visueel werken;
je leert hoe je schetsen, tekenen en visualiseren kunt inzetten om te begrijpen, communiceren, verbinden en presenteren.
Meer informatie & inschrijven

 

 

Visueel coachen / trainen
door: Inge de Fluiter
voor: coaches en trainers (of iedereen die elementen van coaching en training in het werk gebruikt)
Je leert al luisterende, kijkende en doende hoe je visueel denken, visuele werkvormen, samen tekenen en grafische templates kunt inzetten om jouw coachgesprekken, sessies of trainingen effectiever en leuker te maken.
Meer informatie & inschrijven

 

 

Let’s get visual digitaal
door: Inge de Fluiter
voor: iedereen die wil ontdekken hoe tekenen op een tablet een boost kan geven aan visueel denken en doen.
Je gaat aan de slag met tekenen op de tablet. Je leert hoe je visueel kunt werken op een tablet (lichte voorkeur voor iPad).
Meer informatie & inschrijven

 

 

Visual thinking en verandering voor teams
door: Inge de Fluiter
voor: teams met een vraag, uitdaging en ambitie
Je ontdekt samen met je team de kracht van visueel denken en zet dit direct in om samen te visualiseren hoe jullie als team optimaal kunnen functioneren binnen de context waarin jullie werken. Een workshop over werkplezier, creatieve moed, gedroomde resultaten en… over jullie.
Meer informatie & inschrijven

 

 

Visueel plan maken
door: Inge de Fluiter
voor: iedereen die op een energieke manier een (werkgerelateerd) plan wil maken
Je gaat aan de slag met de basis van visueel werken en met het maken van jouw eigen getekende plan. Je leert simpele iconen en symbolen tekenen en ontwikkelt je eigen getekende plan door te visualiseren.
Meer informatie & inschrijven

 

 

 

Team- en organisatieworkshops

De workshop die we geven voor teams en organisaties hebben vaak te maken met het betrokken raken, het zien van de bijdrage die elk individu levert aan het grotere plaatje van de organisatie of het team. Schetsen kan heel operationeel ingezet worden, bijvoorbeeld om structuur aan te brengen in een stroperig lopend project, of het kan op strategisch of tactisch niveau.

  • Visueel communiceren => leer samen hoe je tekenen, afbeeldingen en een visueel vocabulaire kunt inzetten om beter te communiceren.
  • Visie-ontwikkeling => ontwikkel je eigen of teamvisie in woord en beeld.
  • Visueel plan maken => een gezamenlijk plan tekenen voor je team of organisatie.
  • Visueel problemen oplossen => een uitdaging voor je team of organisatie analyseren en oplossen met plaatjes.
  • Visueel verhaal vertellen => het gezamenlijk maken en verbeelden van een verhaal, en een plan van aanpak om dit vervolgens met de buiten- (of binnen-) wereld te delen.
  • Visual & design-thinking creatiesessie => de principes van visual thinking en design thinking worden tijdens deze sessie ingezet om met een team of groep een nieuw of verbeterde versie van een bestaand communicatiemiddel of product te maken (bijvoorbeeld door het te tekenen).

 

Workshoplocaties

Standaard vinden workshops plaats in de workshoplocatie van Schetswinkel aan de Raamsteeg in Leiden. Er is ruimte tot ongeveer 20 personen. Op verzoek kunnen workshops op andere locaties worden gegeven.

Zin gekregen in een workshop?
Vraag een workshop aan voor je team of organisatie.