Tweewekelijks tekenuurtje

Je houdt van tekenen, je weet dat het nuttig kan zijn in je werk en toch… komt het er te weinig van. Of hou je van tekenen en visualiseren, maar krijg je het niet toegepast in je werk? Misschien teken je al heel veel, maar blijf je voor je gevoel op hetzelfde niveau steken. Herken je een van deze dingen? Dan is het tekenuurtje met Schetswinkel misschien iets voor jou. Tijdens dit tweewekelijks uurtje ga je aan de slag met alle elementen van het visueel denken en tekenen, op je eigen niveau en met de steun en input van je tekengroep & ‘juf Inge’.

Hoe het werkt

Eens in de twee weken komen we met een groep tekenaars – van verschillende niveaus – online bij elkaar voor een bijeenkomst van een uur. Onder begeleiding van Schetswinkel wissel je ervaringen uit, ga je aan de slag met teken-opdrachten en worden ‘alle’ aspecten van het visueel denken en tekenen behandeld. Je gaat een commitment aan voor een periode van een kwartaal en je kunt instromen op elk gewenst moment.

Starten

De start van het tweewekelijks tekenuurtje is het bepalen van je leerdoel en daar aan gekoppelde groei-behoefte. Daarvoor vul je een vragenlijst in en een visueel template. Vanuit dit startpunt, gaan we met elkaar aan de slag om jouw vaardigheden een boost te geven.

Bijeenkomsten

Eens in de twee weken komen we met een groep tekenaars – van verschillende niveaus – in ZOOM bij elkaar voor een bijeenkomst van een uur. Dat uur kan uitlopen voor napraten, samen tekenen of iets anders waar behoefte aan is. De standaard ingrediënten van dit uur zijn:

 • Inventarisatie leerbehoefte / specifieke vragen of thema’s (vooraf via een online formulier).
 • Reflecteren op je vorderingen / werk van de afgelopen twee weken met een oefening en in break-outs.
 • Een visueel denken of tekenoefening, waarbij je op je eigen niveau oefent met een van de aspecten van visueel denken en tekenen.
 • Samen de diepte in op een of meerdere thema’s, op basis van de input vanuit de leerbehoefte.
 • Bepalen wat je de komende twee weken wil doen / bereiken / trainen.

Schrijf je in

We starten het eerste Schetswinkel tweewekelijks tekenuurtje op vrijdag 16 april, van 10 tot 11 uur. Je kunt elke volgende sessie nog instromen, bijvoorbeeld 30 april, 14 mei, 28 mei, …

Het tarief voor deelname aan het tekenuurtje bedraagt EUR 100,- exclusief BTW per kwartaal. Je krijgt een nieuw tekenschrift van Schetswinkel thuisgestuurd. Heb je nog nooit iets met zakelijk tekenen of visueel denken gedaan en wil je eerst een basis volgen, neem dan contact op.

Voor wie?

Dit tekenuurtje is voor iedereen die wil groeien in zakelijk tekenen of visueel denken. Je kunt de vraag of het leerdoel zo gek niet bedenken, of je mag er mee aankomen. Hieronder vind je een paar voorbeelden van doelen of vragen die je zou kunnen hebben, misschien helpen ze jouw vraag scherper te krijgen.

 • Ik wil professionele praatplaten maken.
 • Ik wil steengoed worden in het tekenen bij gesprekken!
 • Ik wil van coach een visual coach worden.
 • Elke keer als ik begin met tekenen, zinkt de moed mij in de schoenen… terwijl ik het echt leuk vind!
 • Ik wil tekenen inzetten om mijn team beter aan te sturen.
 • Ik zou graag mijn online trainingen met meer visuele werkvormen doen.
 • Ik wil tekenen meer toepassen in de lessen die ik geef.
 • Ik wil digitaal tekenen, maar ben een ontzettende digibeet.
 • Natekenen lukt mij wel, maar zelf iets bedenken vind ik lastig.
 • HELP! Mijn werk is saai, hoe maak ik het leuker met tekenen?
 • Ik wil ontdekken welke toepassingen van visueel denken en tekenen er nog meer zijn en alles uitproberen!

Waarom bij Schetswinkel?

Waarom bij Schetswinkel (ofwel, waarom bij Inge de Fluiter)? Misschien omdat je me kent en je prettig bij me voelt. Of juist omder je me nog niet kent. Ik denk dat je het vooral moet willen omdat ik brede ervaring heb op het gebied van tekenen (groot, klein, digitaal, analoog, live of juist niet live), visueel denken, visueel faciliteren, leren én visueel coachen. En waarom – of eigenlijk wanneer – je vooral bij Schetswinkel wil zijn, is als je het nodig hebt dat iemand je zowel met praktische tips als met je mindset en je creatieve moed kan helpen.