Let’s get visual ONLINE

Bij de online workshops Let’s get visual laten we je een duik nemen in de wereld van visual thinking, schetsen en tekenen. Doe je mee aan de deep dive van vier online sessies na de zomer?


Let’s get visual ONLINE deep dive

Tijdens deze reeks van 4 online live sessies van 1,5 uur leer je tekenen én maak je een fantastische start met jouw eigen visuele woordenbibliotheek (ofwel: je visuele vocabulaire).

Je maakt veel tekenmeters en leert ondertussen hoe jij visueel denken en tekenen kunt inzetten om je werk en leven leuker en effectiever te maken. Bij de workshop krijg je een mooie set materialen toegestuurd, een schetsboek en hand-outs met daarin een begin voor je eigen visuele vocabulaire.


Tarief

4 sessies + huiswerkopdrachten + materiaalset (wordt thuisgestuurd) = EUR 275,- exclusief BTW

Data & inschrijven

op dit moment staan er geen trainingen gepland. Neem contact op voor de mogelijkheden in 2022 of voor een in company training.


Voor wie?

Voor iedereen die wil ervaren hoe je op een simpele manier schetst en tekent, hoe je meer effect hebt door beeld toe te voegen aan rapporten, vergaderingen, verslagen en… sja, zo ongeveer aan alles. Werk je in het onderwijs, bekijk dan de workshopreeks Visueel Meesterschap eens. Werk je in de jeugdzorg, bekijk dan de workshopreeks Let’s get visual jeugdzorg. Heb je al basiskennis of -tekenvaardigheid, bekijk dan de verdiepingsmodules.

Programma & sessies

We bereiden onze programma’s nauwgezet voor én we passen ze aan de specifieke behoeften van elke groep aan. Globaal ziet het programma voor Let’s get visual er als volgt uit:

Blok 1

Je leert
– wat visueel denken is en hoe je het kunt toepassen
– de basis van tekenenwiskunde

We trappen de workshopreeks af met de basis van het visuele denken. Dat leggen we uit én we laten het je ervaren. De beste manier om het visuele brein te stimuleren, is door zelf te tekenen. We leren je stap voor stap hoe je alles kunt tekenen met tekenwiskunde; een eenvoudige manier om alles te kunnen tekenen. Zo kan iedereen die het wil, leren tekenen. Dit levert je het vertrouwen op dat jij alles kunt tekenen wat je nodig hebt in je werk. En nu: oefenen!

Blok 2

Je leert
– mensen tekenen
– symbolen combineren
– een visueel verhaal vertellen

Met de basis van visueel denken en tekenen op zak, kun je aan de slag om meer betekenis te gaan geven met symbolen en mensen. Door symbolen op allerlei manieren te combineren, ontstaan hele nieuwe symbolen met een nieuwe betekenis. We onderzoeken welke stijl poppetje bij jou past en werken hiermee een visueel verhaal uit. Nu hoef je nooit meer saaie presentaties te geven. En denk je eens in hoe je de communicatie met huisgenoten kan opvrolijken met zulke tekeningen.

Blok 3

Je leert
– hoe je jouw vocabulaire kunt opbouwen
– vertalen naar beeld

Als je ooit een nieuwe taal hebt geleerd, weet je dat het groter maken van je vocabulaire noodzakelijk is om je goed en genuanceerd te kunnen uitdrukken. Deze sessie besteden we aandacht aan manieren waarop je jouw vocabulaire kunt vergroten, we gaan begrippen samen vertalen naar beeld en trainen je vertaal-intuïtie. Daarna is het tijd om na te gaan denken hoe jij dit wil toepassen in jouw werk en hoe je daarmee aan de slag kunt.

Blok 4

Je leert
– hoe je een (eenvoudig) visueel plan maakt
– wat er nodig is om te blijven tekenen

Tijdens deze laatste sessie van de workshopreeks gaan we aan de slag met het maken van een plan om visueel denken en tekenen in de praktijk te gaan toepassen. Je krijgt basis lay-outs aangereikt waarin je dit plan op een visuele manier kunt maken of je bedenkt een eigen lay-out. We brainstormen samen (visueel natuurlijk) hoe je visueel denken en tekenen kunt toepassen in de praktijk en… ik heb nog een aantal tips om te blijven tekenen.

Vervolgmodules

Heb je na het volgen (of alleen al het lezen) van de eerste vier Let’s get visual blokken het idee dat je meer verdieping wil? Bekijk dan het aanbod bij de verdiepingsmodules.

Techniek

Je hebt geen ingewikkelde techniek nodig om deel te nemen aan de online bijeenkomsten. Je ontvangt na inschrijving een link voor elk blok in ZOOM.

Trainer

Graag tot snel!