Let’s get visual

Bij de workshop Let's get visual duik je in de wereld van visual thinking, schetsen en tekenen en maak je een fantastische start met het aanleggen van jouw eigen visuele vocabulaire. Je maakt veel tekenmeters en leert ondertussen hoe jij visueel denken en tekenen kunt inzetten om je werk en leven leuker en effectiever te maken.

Deep dive op locatie in Leiden

Voor iedereen die wil ervaren hoe je op een simpele manier schetst en tekent, hoe je meer effect hebt door beeld toe te voegen aan rapporten, vergaderingen, verslagen en... sja, zo ongeveer aan alles.

Voor wie?

TIjdens de deep dive Let's get visual op locatie in Leiden ga je een hele dag aan de slag met visueel denken en tekenen. Dit is niet alleen een traktatie voor jezelf, het is ook ontzettend nuttig. Je gaat ervaren hoe jij meer impact en plezier in je werk kunt ervaren met tekenen en visualiseren. Die dag heb je - zeker in tijd, maar we geloven ook in geld - in no time terugverdiend.

Praktisch

Datum en tijd: Op dit moment staat er geen training gepland. Schrijf je hier in voor de wachtlijst
Locatie: Schetswinkel, Raamsteeg 2 in Leiden
Kosten: EUR 375,- exclusief BTW
Inclusief:

  • snacks, lunch, koffie en thee
  • een mooie set materiaal + het boek Visual Doing krijg je bij de workshop
  • 3 maanden toegang tot www.jimzoo.com.
  • 1 op 1 coachingsessie van max 30 minuten via Teams of ZOOM

Programma

We bereiden onze programma's nauwgezet voor én we passen ze aan de specifieke behoeften van elke groep aan. Globaal ziet het programma voor Let's get visual er als volgt uit:

  1. Visueel denken en tekenwiskunde
  2. Mensen tekenen en verhalen vertellen
  3. Visueel vocabulaire bouwen
  4. Eenvoudig visueel plan maken & blijven tekenen

Blok 1

Je leert
– wat visueel denken is en hoe je het kunt toepassen
– de basis van tekenenwiskunde

We trappen de workshopreeks af met de basis van het visuele denken. Dat leggen we uit én we laten het je ervaren. De beste manier om het visuele brein te stimuleren, is door zelf te tekenen. We leren je stap voor stap hoe je alles kunt tekenen met tekenwiskunde; een eenvoudige manier om alles te kunnen tekenen. Zo kan iedereen die het wil, leren tekenen. Dit levert je het vertrouwen op dat jij alles kunt tekenen wat je nodig hebt in je werk. En nu: oefenen!

Blok 2

Je leert
– mensen tekenen
– symbolen combineren
– een visueel verhaal vertellen

Met de basis van visueel denken en tekenen op zak, kun je aan de slag om meer betekenis te gaan geven met symbolen en mensen. Door symbolen op allerlei manieren te combineren, ontstaan hele nieuwe symbolen met een nieuwe betekenis. We onderzoeken welke stijl poppetje bij jou past en werken hiermee een visueel verhaal uit. Nu hoef je nooit meer saaie presentaties te geven. En denk je eens in hoe je de communicatie met huisgenoten kan opvrolijken met zulke tekeningen.

Blok 3

Je leert
– hoe je jouw vocabulaire kunt opbouwen
– vertalen naar beeld

Als je ooit een nieuwe taal hebt geleerd, weet je dat het groter maken van je vocabulaire noodzakelijk is om je goed en genuanceerd te kunnen uitdrukken. Deze sessie besteden we aandacht aan manieren waarop je jouw vocabulaire kunt vergroten, we gaan begrippen samen vertalen naar beeld en trainen je vertaal-intuïtie. Daarna is het tijd om na te gaan denken hoe jij dit wil toepassen in jouw werk en hoe je daarmee aan de slag kunt.

Blok 4

Je leert
– hoe je een (eenvoudig) visueel plan maakt
– wat er nodig is om te blijven tekenen

Tijdens deze laatste sessie van de workshopreeks gaan we aan de slag met het maken van een plan om visueel denken en tekenen in de praktijk te gaan toepassen. Je krijgt basis lay-outs aangereikt waarin je dit plan op een visuele manier kunt maken of je bedenkt een eigen lay-out. We brainstormen samen (visueel natuurlijk) hoe je visueel denken en tekenen kunt toepassen in de praktijk en… ik heb nog een aantal tips om te blijven tekenen.

Trainer

Graag tot snel!