ONLINE verdiepingsmodules

Voor iedereen die bij Schetswinkel of ergens anders de basis van communicatief of zakelijk tekenen heeft gevolgd, bieden we een aantal verdiepingsmodules – ook wel bouwblokken – live en online aan.

Opzet

Elke blok bestaat uit een online workshop van 2 uur met daarna 30 minuten Q&A. Bij elk blok ontvang je een opdracht ter voorbereiding en een optionele huiswerkopdracht.

Tarief

Elk blok kost EUR 85,- exclusief B.T.W.

Snel verder lezen per module

Blok 5 structuur blok 6 schetsen blok 7 kleur en hierarchie blok 8 visuele templates blok A tekenen tijdens een gesprek blok B digitaal tekenen Blok C tekenen op de flip-over Blok D visuele presentaties

Inschrijven

Je kunt je per blok inschrijven, of je kunt je in één keer voor meerdere blokken tegelijk inschrijven. Wil je aan advies welke modules voor jou interessant zijn: laat het ons weten via het workshopvragenformulier onderaan de pagina.

Wil je voor meer blokken tegelijk inschrijven? Dat kan, klik eerst op een van de blokken die je wil bestellen en klik in het volgende scherm (je winkelwagen) op “terug naar de site – verder winkelen”.


Overzicht modules

Blokken 5 tm 8 – tekeningen en templates

Als je interesse hebt in meerdere blokken uit de reeks 5 tm 8, dan het is handig om deze op volgorde te doen. Ze zijn ook los te volgen.

Tekening maken
De blokken 5 tm 7 leren je hoe je op een gestructureerde manier een overzichtelijke en aantrekkelijke praatplaat / tekening maakt. Blok 8 voegt daar iets onmisbaars aan toe: hoe je tekeningen met witruimte inzet voor effectieve meetings, coaching, training of het leiden van teams en projecten.

Blokken A tm D – visuele toepassingen

Deze blokken gaan allemaal in op een bepaalde toepassing van tekenen. Ze zijn volledig los van elkaar te volgen, de volgorde waarin je ze volgt, maakt niet uit.


Overzicht per blok

Blok 5 – inhoud structureren

Je leert
– brainstormen om de inhoud van je tekening te bepalen
– inhoud afstemmen op het doel en je doelgroep

– verschillende manieren om inhoud te structureren

Vaak denken we dat we weten welke informatie we allemaal in een tekening willen zetten. Maar… hoe zorg je dat je zeker weet dat je niets over het hoofd hebt gezien? En belangrijker nog: hoe zorg je dat je niet teveel informatie opneemt? Tijdens dit online bouwblok gaan we brainstormen met losse briefjes, ons doel scherpstellen en ons inleven in de doelgroep. We stretchen onszelf door vanuit een creatieve invalshoek naar de inhoud te kijken EN we werken vanuit een veelheid aan ideeën toe naar de gestructureerde kern van de inhoud.
Kosten: EUR 85,- exclusief BTW

Inschrijven
De verdiepingsmodules van Schetswinkel worden omgezet naar online modules binnen het nieuwe creativiteitsplatform Jimzoo. Meld ja aan als proefkonijn en geniet van twee weken gratis korte work-outs op het gebied van zakelijke creativiteit en visueel denken.Blok 6 – schetsen en metaforen gebruiken

Je leert
– waarom en hoe je schetst
– basisstructuren voor een praatplaat
– metaforen gebruiken in je visuele verhaal

In dit blok ga je aan de slag met de belangrijkste stap in het maken van een tekening, praatplaat of visueel verhaal: je gaat schetsen. Je leert de functie van schetsen, waarom schetsen zo belangrijk is en hoe je dit kunt doen. We gaan aan de slag met het schetsen van de lay-out voor een praatplaat vanuit een aantal basisstructuren en met gebruikmaking van metaforen.
Kosten: EUR 85,- exclusief BTW

Inschrijven
De verdiepingsmodules van Schetswinkel worden omgezet naar online modules binnen het nieuwe creativiteitsplatform Jimzoo. Meld ja aan als proefkonijn en geniet van twee weken gratis korte work-outs op het gebied van zakelijke creativiteit en visueel denken.Blok 7 – jouw kleuren, hiërarchie en compositie

Je leert
– kleur gebruiken in tekeningen + jouw kleurenschema
– tonen welke zaken belangrijk en welke minder belangrijk zijn
– de compositie van je tekening gebalanceerd houden

Hmmm, welke kleur zal ik voor de pijlen in mijn tekening gebruiken? En welke pendikte is handig voor dit visuele anker? Je loopt tijdens het maken van praatplaten en andere tekeningen aan tegen tientallen… nee honderden keuzes. Tijdens dit bouwblok gaan we aan de slag met het samenstellen van jouw kleuren- en pendikteschema. Zo hoef je nooit meer na te denken welke kleur je waarvoor zult gebruiken. Naast kleur besteden we aandacht aan compositie en hiërarchie.
Kosten: EUR 85,- exclusief BTW

Inschrijven
De verdiepingsmodules van Schetswinkel worden omgezet naar online modules binnen het nieuwe creativiteitsplatform Jimzoo. Meld ja aan als proefkonijn en geniet van twee weken gratis korte work-outs op het gebied van zakelijke creativiteit en visueel denken.Blok 8 – visuele templates

Je leert
– visuele templates inzetten in training, coaching, bijeenkomsten, teams en projecten
– waar een goed visueel template aan voldoet
– een visueel template zelf maken

In juni 2015 leerde ik visuele templates kennen via David Sibbet, ik was direct verliefd. Niet op David, wel op de templates. Visuele templates zijn een superkrachtige tool en als je een beetje kunt tekenen, ligt het binnen je bereik om ze zelf te maken. Tijdens dit blok leer je hoe je templates kunt inzetten en waar je op moet letten als je een visueel template wil gaan inzetten. Je gaat aan de slag met het maken van een eigen template en leert op welke manieren je dit kunt doen.
LET OP omdat ik over visuele templates nóg meer te vertellen en te laten zien heb dan over veel andere visuele producten, duurt deze workshop langer dan de andere verdiepingsmodules: twee uur en 30 minuten Q&A.
Kosten: EUR 85,- exclusief BTW

Inschrijven
De verdiepingsmodules van Schetswinkel worden omgezet naar online modules binnen het nieuwe creativiteitsplatform Jimzoo. Meld ja aan als proefkonijn en geniet van twee weken gratis korte work-outs op het gebied van zakelijke creativiteit en visueel denken.Blok A – tekenen tijdens een gesprek

Je leert
– dat een gesprek bestaat uit voorbereiden, het gesprek en nabewerken
– een stappenplan voor tijdens een gesprek
– visueel vocabulaire bouwen rondom een thema

Ieks! Tekenen tijdens een gesprek is best spannend, zeker de eerste paar keren. Dus leren we je tijdens dit blok hoe je de spanning er vanaf haalt, welke voorbereidingen je kunt treffen en hoe je jouw visuele vocabulaire opbouwt rondom je gespreksthema’s. Een stappenplan helpt je contact houden tijdens een gesprek én toch een visueel verslag produceren.
Kosten: EUR 85,- exclusief BTW

Inschrijven
De verdiepingsmodules van Schetswinkel worden omgezet naar online modules binnen het nieuwe creativiteitsplatform Jimzoo. Meld ja aan als proefkonijn en geniet van twee weken gratis korte work-outs op het gebied van zakelijke creativiteit en visueel denken.Blok B – digitaal tekenen en digitaliseren

Je leert
– hoe je fysieke tekeningen digitaliseert
– wanneer je digitaal en wanneer analoog wil werken
– welke mogelijkheden er voor digitaal tekenen zijn

Nee, dit is géén online tutorial hoe je tekent op de iPad. Het is wél een online sessie waarin je veel te weten komt over de mogelijkheden die digitaal tekenen biedt en welke bij jou passen. Digitaal tekenen is efficiënt en het is op een tablet of pc gemakkelijker om je tekeningen een professionele look te geven. MAAR onderschat de waarde van het fysieke tekenen niet 🙂 – we bespreken tijdens deze sessie wanneer je voor welke aanpak kiest en waarom en we doen een aantal toffe teken-oefeningen die je op papier niet zomaar zou kunnen doen.
Kosten: EUR 85,- exclusief BTW

Inschrijven voor deze workshop
De verdiepingsmodules van Schetswinkel worden omgezet naar online modules binnen het nieuwe creativiteitsplatform Jimzoo. Meld ja aan als proefkonijn en geniet van twee weken gratis korte work-outs op het gebied van zakelijke creativiteit en visueel denken.Blok C – tekenen op de flip-over

Je leert
– het belang van een duidelijk handschrift (en handlettering)
– de top 10 flip-over teken- en materiaaltips
– voorbereiden, live tekenen en nabewerken

Flip-overvellen zijn groot… en dat wil zeggen dat je er eindeloos veel tekeningen op kunt maken. Of is dat nou juist niet handig? Wat je publiek moet het wel allemaal kunnen bekijken. Tijdens dit visuele bouwblok gaan we je relatie met flip-overs en je publiek de aandacht geven door in te zoomen op materialen, je tekenhouding, handschrift en lettering. En voor wie dacht dat je een flip-overvel altijd alleen tijdens een sessie kunt beschrijven en betekenen: MIS. Er is altijd een mogelijkheid om voor te bereiden en na te bewerken. Volg de tips uit dit blok en je zult zien dat mensen foto’s gaan maken van jouw flip-overvellen.
Kosten: EUR 85,- exclusief BTW

Inschrijven
De verdiepingsmodules van Schetswinkel worden omgezet naar online modules binnen het nieuwe creativiteitsplatform Jimzoo. Meld ja aan als proefkonijn en geniet van twee weken gratis korte work-outs op het gebied van zakelijke creativiteit en visueel denken.Blok D – Presenteren met tekeningen

Je leert
– een visuele presentatie opbouwen
– manieren hoe je met tekeningen kunt presenteren
– animeren op een ‘houtje touwtje manier’

Iedereen roept al jaren bozig dat we toch echt iets anders moeten met onze presentaties dan die eindeloze bulletlists in PowerPoint. Nou dan, tijd om er heel veel zelfgemaakt beeld in te gaan zetten. En ja, dat kan ook prima in PowerPoint (en andere presentatietools). In dit bouwblok gaan we aan de slag om van presentaties visuele verhalen te maken. Met verhalendobbelstenen, symbolenkaarten, stift of digitale stift en papier. En natuurlijk staan we stil bij kernboodschap, doel, doelgroep, setting en alles wat belangrijk is om jouw presentatie met meer plezier en impact te doen.
Kosten: EUR 85,- exclusief BTW

Inschrijven
De verdiepingsmodules van Schetswinkel worden omgezet naar online modules binnen het nieuwe creativiteitsplatform Jimzoo. Meld ja aan als proefkonijn en geniet van twee weken gratis korte work-outs op het gebied van zakelijke creativiteit en visueel denken.

Workshopadvies

We begrijpen heel goed dat het lastig is om te kiezen welke verdiepende module aansluit bij jouw leerpad. Wil je advies; vul onderstaand formulier in.