Over ons – mij

In april 2015 heb ik (Inge de Fluiter) Schetswinkel opgericht; de visuele paraplu over alles wat in mijn ogen belangrijk is voor organisaties, teams en de mensen in die teams. Inge de Fluiter is een zogenoemde eenpitter, Schetswinkel is een bedrijf. Vanuit dat bedrijf werk ik samen met fantastische trainers, coaches, vormgevers en tekenaars. Als ik schrijf vanuit ‘ons’, gaat het dus over mijzelf en die anderen. Maar nu even een stukje over mij.

Het is mijn missie om creatieve moed aan te wakkeren en daarmee het werkplezier, innovatief vermogen en de effectiviteit van teams en organisaties te vergroten. De kracht van schetsen en visualisatie zet ik in om mensen met elkaar te verbinden, om complexe materie te vereenvoudigen en om een heleboel plezier te brengen in werk en leven. 


Samenwerkingen

Bijzondere samenwerkingen heb ik met BuroBRAND (we schreven een boek samen: Visual Doing), met Joris Smidt (we helpen teams en organisaties aan een visie: www.visiemakers.com), met Manja Rosinga (we coachen teams visueel), met Debbie van Steenpaal (we duiken de complexe inhoud samen in), met Maaike Schouten (we bestormen de onderwijswereld) en… misschien binnenkort wel met jou?


Schrijfschetsen

Zo lang ik me kan herinneren, maak ik schrijfschetsen; tekeningen waar woorden of korte zinnen in voorkomen. Aan het einde van een avond met mijn tienervriendinnen rond een tafel, had ik het gespreksverslag in woord en beeld op een agendablaadje getekend. Het heeft nog ruim twintig jaar geduurd voor ik bedacht dat ik het effect van schetsen ook fantastisch zou kunnen bijdragen aan effectieve zakelijke communicatie.


Schetstolk die creatieve moed aanwakkert

Sinds 2000 heb ik met onnoemelijk veel plezier gewerkt in allerlei verschillende rollen bij en voor hele leuke en bijzondere bedrijven. In het schetsen combineer ik alle wijze werk- en levenslessen, mijn boerenverstand, uitgebreide ervaring in marketing en communicatie en een niet te stoppen drang om wat ik hoor en zie op (digitaal) papier te zetten. Als mensen vragen wat ik ben, dan is het best lastig kiezen. De beste omschrijving is denk ik schetstolk die creatieve moed aanwakkert. Maar pin me er niet op vast.


Gewoon (visueel) doen

Heb je het idee dat je iets met schetsen wil? Dat zou ik geweldig vinden – ook als je (nog) niet precies weet wat. Je bent altijd welkom voor een kopje koffie en wat geschets op het Schetswinkel atelier in Leiden. Bellen – mailen – Skypen – appen of Facetimen kan ook (zie contactgegevens).

Tot binnenkort!
Inge de Fluiter