Over ons – mij

In april 2015 heb ik (Inge de Fluiter) Schetswinkel opgericht; de visuele paraplu over alles wat te maken heeft met visueel denken, tekenen en creatieve moed. Vanuit Schetswinkel werk ik samen met fantastische trainers, coaches, vormgevers en tekenaars. Als ik schrijf vanuit ‘ons’, gaat het dus over mijzelf en die anderen.

Maar nu over mij.

Het is mijn missie om creatieve moed aan te wakkeren en daarmee het werkplezier, innovatief vermogen en de effectiviteit van mensen te vergroten. De kracht van schetsen en visualisatie zet ik in om mensen met elkaar te verbinden, om complexe materie te kunnen begrijpen en om een heleboel plezier te brengen in werk en leven.

Naast trainer, coach, facilitator en live schetser ben ik ondernemer. In januari 2020 besloot ik mijn creatieve moed bijeen te grijpen en ‘meer’ te gaan ondernemen. In dat ondernemen zoek ik de balans tussen de positieve impact die ik de wereld wil brengen, de continuïteit van die impact, de vrijheid en autonomie die ik nodig heb en het geld dat mijn gezin en ik nodig hebben om van te leven. Een spannende reis 🙂 en het eerste bewijs van die reis zit er aan te komen!  


Samenwerkingen

Bijzondere samenwerkingen heb ik met

 • BuroBRAND | Bij BuroBRAND maken ze al mijn schetsen prachtig mooi en grafisch in orde & we schreven een boek samen waar ik heel trots op ben: Visual Doing.
  www.BuroBRAND.nl
 • Joris Smidt | we helpen teams en organisaties aan een visuele visie: www.visiemakers.com & we zijn de oprichters van een sportschoolconcept op het gebied van creativiteit en visueel denken (coming soon).
  www.jorissmidt.com
 • Manja Rosinga | we coachen teams visueel en blijven glimlachen als we dat samen doen.
  www.burobeeldkracht.nl
 • Debbie van Steenpaal | we duiken de complexe inhoud samen in én we faciliteren groepsbijeenkomsten op een creatieve & visuele manier.
  www.studiosteenpaal.nl
 • Aafke Frederik | we houden van de reflectieve kracht van tekenen & we geven samen een boost aan de rust en helderheid in het hoofd van mensen.
  www.studio-pen.nl
 • Marjan Besemer | we leren iedereen in de jeugdzorg heldere plaatjes te maken.
  Meer over Marjan op LinkedIn
 • Maaike Schouten | we verbeteren de kwaliteit van het onderwijs met visueel denken en tekenen & we go waaaaaay back to 1980!
  Meer over Maaike op LinkedIn

Over Maaike


Schrijfschetsen

Zo lang ik me kan herinneren, maak ik schrijfschetsen; tekeningen waar woorden of korte zinnen in voorkomen. Aan het einde van een avond met mijn tienervriendinnen rond een tafel, had ik het gespreksverslag in woord en beeld op een agendablaadje getekend. Het heeft nog ruim twintig jaar geduurd voor ik bedacht dat ik het effect van schetsen ook fantastisch zou kunnen bijdragen aan effectieve zakelijke communicatie.


Schetstolk die creatieve moed aanwakkert

Sinds 2000 heb ik met onnoemelijk veel plezier gewerkt in allerlei verschillende rollen bij en voor hele leuke en bijzondere bedrijven. In het schetsen combineer ik alle wijze werk- en levenslessen, mijn boerenverstand, uitgebreide ervaring in marketing en communicatie en een niet te stoppen drang om wat ik hoor en zie op (digitaal) papier te zetten. Als mensen vragen wat ik ben, dan is het best lastig kiezen. De beste omschrijving is denk ik schetstolk die creatieve moed aanwakkert. Maar pin me er niet op vast.


Gewoon (visueel) doen

Heb je het idee dat je iets met schetsen wil? Dat zou ik geweldig vinden – ook als je (nog) niet precies weet wat. Je bent altijd welkom voor een kopje koffie en wat geschets op het Schetswinkel atelier in Leiden. Bellen – mailen – Skypen – appen of Facetimen kan ook (zie contactgegevens).

Tot binnenkort!
Inge de Fluiter