Visueel faciliteren

We ondersteunen trajecten en sessies op een visuele manier, dat noemen we visueel faciliteren. We faciliteren strategietrajecten, waarbij het gaat om betrokken raken, het zien van de bijdrage die elk individu levert aan het grotere plaatje van de organisatie of het team. We faciliteren ontwerptrajecten, waarbij we in co-creatie en uitgaand van de behoefte van de gebruiker een verbeterde versie van een bestaand communicatiemiddel of product ontwerpen of iets geheel nieuws bedenken. En we ondersteunen team- en organisatieontwikkeling, zowel de menskant als de resultaatkant. Schetsen kan heel operationeel ingezet worden, bijvoorbeeld om structuur aan te brengen in een stroperig lopend project, of het kan op strategisch of tactisch niveau. Dus… waar zijn jullie naar op zoek?

  • Visueel communiceren => leer samen hoe je tekenen, afbeeldingen en een visueel vocabulaire kunt inzetten om beter te communiceren.
  • Visie-ontwikkeling => ontwikkel je eigen of teamvisie in woord en beeld.
  • Visueel plan maken => een gezamenlijk plan tekenen voor je team of organisatie.
  • Visueel problemen oplossen => een uitdaging voor je team of organisatie analyseren en oplossen met plaatjes.
  • Visueel verhaal vertellen => het gezamenlijk maken en verbeelden van een verhaal, en een plan van aanpak om dit vervolgens met de buiten- (of binnen-) wereld te delen.
  • Visual & design-thinking creatiesessie => de principes van visual thinking en design thinking worden tijdens deze sessie ingezet om met een team of groep een nieuw of verbeterde versie van een bestaand communicatiemiddel of product te maken (bijvoorbeeld door het te tekenen).
  • Visual thinking en verandering => samen met je team ontdek je de kracht van visueel denken. Dit zetten jullie direct in, om samen te visualiseren hoe jullie als team optimaal kunnen functioneren binnen de context waarin jullie werken.
  • Visuele teamontwikkeling => werk op een visuele manier aan een verbeterde versie van je team. Denk hierbij aan thema’s als elkaar beter leren kennen, feedback geven en ontvangen, communiceren, vertrouwen bouwen etc. Lees meer.