Alles wat Schetswinkel doet kan ook online

De wereld kan er in een paar weken totaal anders uitzien dan we hadden kunnen voorspellen. Of eigenlijk… dit is allemaal voorspeld alleen wilden we dat niet weten. Hoe het ook zij, wij mensen zijn behoorlijk flexibel.

We passen ons – hier en daar met wat gemor – aan deze nieuwe realiteit aan. Zo ook de diensten van Schetswinkel. Wil je een training, workshop, teamsessie, visieplaatbriefing, brainstorm of schetstolk inzetten: het kan allemaal online. Wil je er meer over weten? Neem contact op of check ‘t uit in beeld en tekst hieronder.

Visuele workshops en trainingen

In de wereld van de visueel denkers is best wel wat online aanbod en een groot deel van wat we tijdens workshops en trainingen overbrengen kan prima in videovorm worden aangeboden. Daar zijn wij ook aan het werken. Maar… voor écht goede begeleiding en om net die toepassing te vinden die voor jou werkt, vinden wij het fijn om wel persoonlijk contact te hebben. Dus blijven we werken in niet al te grote groepen, zodat je ook elkaar kunt inspireren.

Online trainingen en workshops geven we via Microsoft Teams of Zoom. We gebruiken waar nodig online whiteboards en andere middelen om ons leerproces zo goed mogelijk te ondersteunen. De spullen waarmee we je aanraden om te tekenen, sturen we met liefde vooraf naar je op.

Interesse?

>> Check de online basisworkshop voor open inschrijving.

Bekijk deze bijlage met wat meer praktische informatie (voor organisaties en teams die interesse hebben in online workshops voor medewerkers / hun teams willen afnemen):

Visuele sessies

Het overgrote deel van ons werk bestaat uit het tekenen bij en faciliteren van bijeenkomsten. Natuurlijk kunnen we ook gewoon bij zulke bijeenkomsten aanschuiven om mee te tekenen met wat we horen en zien gebeuren. En natuurlijk hebben we ons bekwaamd in het visueel faciliteren van co-creatie sessies, visual design thinking sessies, brainstorms en teamontwikkelsessies in Teams, Zoom of Meet.

Praatplaten, visieposters en templates

Het is heerlijk om met elkaar en een grote dosis creatieve materialen in een hutje op de hei aan de slag te gaan met de inhoud voor praatplaten, visieposters, infographics en visuele templates (canvassen). Maarja… dat is nou eenmaal niet altijd de meest gezonde, duurzame of tijd efficiënte manier. Dus ook de schetssessies die we doen om goed te begrijpen wat er getekend moet worden en om het draagvlak bij betrokkenen te vergroten kunnen we online doen.

Enne…

De koffie, chocolade en al die heerlijke schetsspullen dan? Kunnen we wel zonder? ‘t Is soms even afzien hoor. Maar dan snuiven we vooraf gewoon even in een schetsboek en kunnen we er weer een paar uur tegenaan. En de reistijd die we niet meer hebben, die kunnen we best besteden om ergens in de buurt een lekkere koffie-to-go te halen. Komt de horeca er misschien ook weer wat sneller bovenop.