Een beer en een kunstgebit

Op vrijdag 9 maart vond de derde workshop Let’s get visual voor coaches en trainers plaats. Het was een waanzinnig energieke dag, net zoals de eerste twee workshops. Deze keer waren er twee openstaande tekenpunten die bleven hangen. De uitwerking van deze twee punten is in tekenvideo’s gezet. Opgenomen in Sketches Pro op de iPad Pro en getekend met – hoe kan het ook anders – creatieve moed en een Apple Pencil.

Een beer tekenen

Tijdens de Let’s get visual workshop komt aan de orde dat je bij live tekenen soms niet het risico wil lopen dat je vastloopt in het tekenen van een figuur waarvan je nog niet zo goed weet hoe het moet. Met wat creatieve moed kom je een heel eind, natuurlijk. Maar je wil niet dat iedereen in je bijeenkomst afgeleid raakt door het feit dat jij iets nog niet met zekerheid kunt tekenen. De tip is om iets te tekenen dat ook een goede weergave is van de situatie en dat je met zekerheid op papier krijgt.

Voorbeeld

Stel dat het gaat over beren op de weg zien en je kunt geen beren tekenen. Dan zou je kunnen volstaan met het tekenen van een rood-wit-gestreepte horde (hoe heet zo’n ding eigenlijk) op de weg. Die teken je een stuk makkelijker dan een paar beren. Een beer heeft een vrij complexe vorm en is niet zomaar op te bouwen uit een rechthoek en een paar strepen. Zo’n horde is dat wel.

Dit voorbeeld noem ik regelmatig in mijn workshop. En ik zeg er dan bij dat je thuis vervolgens kunt gaan oefenen om die beren (of wat het in jouw geval ook is) wel te leren tekenen. Alleen… had ik dat zelf tot nu toe met beren nooit gedaan. Vandaar de challenge aan mezelf: leer beren tekenen.

Voila: Beren tekenen (opgenomen voor workshop deelnemers)

 

Een kunstgebit tekenen

Een van de deelnemers van de workshop vertelde over haar werk met anderstaligen. Ze gebruikt tekenen vaker in gesprekken om zaken duidelijk te maken aan mensen zonder dat ze hun taal spreekt. Ze wilde zo graag leren hoe ze een kunstgebit kan tekenen. De dag vloog om en voor we het wisten was de tijd om en moest ze naar huis. Daarom heb ik het kunstgebit nog even in een filmpje voorgetekend:

Voila: Kunstgebit

 

 

Jij ook zo’n workshop?

Wil je ook eens zo’n workshop bijwonen? Check de mogelijkheden.