Grafische templates voor 2016

Een goed 2016 begint… met een paar grafische templates. Ik heb de waarde van het invullen van deze templates afgelopen jaar in veel creatieve sessies bevestigd gekregen en ik wil niet meer zonder.

Als dank voor een verrukkelijk 2015, heb ik een paar van mijn favoriete templates hier gedeeld. Ik ben benieuwd welke je kiest. Weet je het niet zo goed? Stuur me dan een bericht, want ik ben altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen voor mooie templates.

 

template_20152016

Download het template voor reflectie en voornemens
Reflecteren en vooruitkijken wordt zo nog leuk ook. PLOP! Leuk om met elkaar te delen tijdens oudjaarsavond. Heb je de Happy 2016 kaart al gezien die bij ‘t template hoort? Bekijk hem hier

 

 

apenlijstDownload de apenlijst

Geïnspireerd door het boek ‘De one-minute manager en de apenrots’, maakte ik dit jaar voor een van de teams die ik begeleidde een apenlijst. Zo kom je af van apen die niet op jouw schouder horen. Ik ben benieuwd: heb jij hele brede schouders waar aapjes graag op gaan zitten, of zijn jouw schouders glad en aflopend en zit er eigenlijk nooit een aap?

 

Download het ‘ambitieus-doel-voor-2016’ templatedoel_template

Dit template heb ik op heel veel verschillende plekken met veel verschillende mensen gebruikt. Iedereen vindt het begin moeilijk, maar binnen 10 minuten is een groot deel van het template vaak gevuld.

 

parkeertemplateDownload het parkeerplaats template

Een template om van te houden: nooit meer ellenlange discussies in vergaderingen! Vooral fijn om te gebruiken met een paar ‘parkeerkaarten’.

 

 

levensverhaalDownload het levensverhaal template

Een template om jezelf mee bloot te geven, bijvoorbeeld tijdens een kennismakingsbijeenkomst, een teambuilding activiteit of als je ergens een persoonlijke presentatie wil geven. Zou het kunnen werken bij een sollicitatiegesprek?

 

 

lat_templateDownload het ‘hoe-hoog-leg-ik-de-lat’ template

Dit template ontstond tijdens een bijzonder koffiegesprek op de Wassenaarseweg. Het is een fantastisch middel om voor jezelf of met elkaar inzichtelijk te maken hoe ambitieus, perfectionistisch of juist gemakkelijk je bent als het gaat om je resultaten.

 

idee_templateDownload het idee template

Dit template maakte ik voor de Emerce Facebook conference, en het kan overal gebruikt worden waar mensen inspiratie krijgen. Ehhh dat is dus altijd, en overal. Er mag geschetst worden!

 

 

pijl_templateDownload het programma-template

Naar de inspiratie van een van de grafische templates van David Sibbet, maakte ik dit template voor een ambitieus team van een uitgeverij in Leiden. In 2016 tm 2018 werken zij aan de hand van dit ingevulde template. En kijk ze stralen daar boven op die berg! Heb je serieuze doelstellingen voor de komende jaren, dan is dit template voor jou.

 

project_template

Download het project_template
Heb je een of een paar projecten die opgestart moeten worden, dan bevat dit template de belangrijkste onderdelen voor het projectplan.

 

 

notitiesDownload het notitietemplate

Een simpel template voor het maken van notities. Tip: wie schetst of doodelt tijdens een vergadering, is beter in staat te luisteren en de hoofdzaken van bijzaken te scheiden. Probeer de hoofdpunten uit een vergadering eens in beeld weer te geven.

 

 

leeg_templateDownload een leeg template

Als je zelf een idee hebt voor een template, deel het dan! Met mij, met de wereld, of gewoon met jezelf. Veel plezier!