Verrukkelijk 2015 – happy 2016

kaartWOW! Wat een verrukkelijk jaar sluiten we af. Dank jullie wel aan al die klanten, relaties, leveranciers: voor je inspiratie, je vertrouwen en… nou ja gewoon… voor wie je bent.

Het was nooit zo fijn en succesvol geweest zonder al die mensen die een bijdrage geleverd hebben. Sommigen omdat ze klant werden, anderen omdat ze ‘the word’ verspreidden en velen die blij en enthousiast werden als er weer eens een schetsverhaal voorbij kwam. Een paar dierbare herinneringen en resultaten deel ik graag met je op deze pagina.

Heb je zin in 2016? Ik wens iedereen 366 knisperende pagina’s voor ideeën, doelen, schetsjes, projecten en dierbare herinneringen. Krijg je liever wat richting bij het vullen van die pagina’s? Speciaal voor jou heb ik een paar van mijn favoriete grafische templates klaargezet.

Kies een Schetswinkel template, download en vul in.

Happy 2016!
Inge

 

Reflecteren en vooruitkijken
Reflectie is minstens net zo belangrijk als vooruitkijken. En als je dat gedaan hebt… heb je alle ruimte om weer lekker in het nu te leven. Download dit template als PDF

template_20152016

A few of my favorite things
Zonder spullen ben ik nergens. Digitaal of analoog schetsen, het materiaal doet het hem. Met grote dank aan Neuland, FREITAG, Usem notecards, Unipin en Apple.

fewfavoritethings

Het Schetswinkel atelier
Een Schetswinkel heeft een atelier nodig. Antikraak is een goed idee, als je van verandering houdt. En van sjouwen met dozen. Voor volgend jaar denken we over een reizend atelier…

atelier

Mijn meest verkochte oplossing
Alle lagen van de menutaart zijn dit jaar voorbijgekomen: live schetsen, ontwerpworkshops, illustreren, brainstormsessies, schetsverslagen en (zelfs) de eerste schets-expeditie is onlangs gestart. Het meest succesvolle visuele ‘product’ ontstond tijdens een opdracht voor Alliander DGO. Het valt onder de noemer ‘visual storytelling’.
visual_storytelling

Lessen van de goeroe
In juni was visual meeting goeroe David Sibbet in ons land. Toevallig waren net de opleidingsbudgetten vrijgegeven 🙂 en WAT EEN BOOST heeft deze workshop gegeven. De belangrijkste lessen heb ik maar even gevisualiseerd. Sibbets_workshop

Grafische templates, I love ‘m
De grootste ontdekking van afgelopen jaar zijn grafische templates. De kracht van werken met templates is bijna niet uit te drukken, omdat het op zoveel fronten een positief effect heeft. Ok, in bullets dan:

  • grafische templates zijn leuk om in te vullen
  • ze spreken tot de verbeelding – mensen worden er creatiever van en denken meer out of the box
  • templates geven richting en houvast, ze maken iets complex eenvoudig
  • de energie in een meeting verandert als iedereen rustig zijn of haar template gaat invullen, vaak een fijne break
  • aan de hand van een ingevuld template kun je sneller je verhaal overbrengen aan anderen
  • door alle deelnemers aan een meeting een template te laten invullen, krijg iedereen evenveel kans om input te geven

>>  Bekijk en download andere grafische templates

Mijn meest gebruikte templates in 2015:
templates