Template2021

Ja! Daar is hij weer, het eindejaarstemplate van Schetswinkel. Inmiddels een graag geziene gast aan tafel bij veel gezinnen, in teams, op scholen. Deze zesde editie ben ik eerder dan normaal begonnen, met misschien nog wel meer plezier dan andere jaren, omdat we allemaal misschien wel net iets meer tijd hebben in de dagen rondom Kerst en het einde van het jaar. Het is ook eigenlijk geen template meer, maar een heel boekje. 

Zo ziet zo’n boekje er ongevouwen uit… 


Download het boekje


Tips voor het vouwen

Nee serieus, ik ga dat echt niet helemaal uitschrijven. Je ziet vanzelf wat de voor- en achterkant is. Pak een schaar en plakband en ga lekker aan de slag. Wie weet kom je wel op een veel toffer boekje dan dat ik heb kunnen bedenken. Laat je het dan weten?


The making of (op insta)


Tips voor het invullen

Dit heb je nodig bij het invullen:

  • Het reflectieboekje
  • Lekker zittende kleding
  • Een plek om te zitten
  • Gezellige mensen
  • Drank en eventueel een hapje
  • Fineliner (ik zou zwart doen…)
  • Potlood & kleurpotloden
  • Eventueel gekleurde stiften
  • En als je nog moet knippen en plakken dus ook een schaar en plakband…

Poppetjes tekenen

Een van de eerste dingen die je gaat tegenkomen is de opdracht om jezelf te tekenen door het jaar 2020 heen. Lastig, jezelf tekenen? Nee joh! Ik heb speciaal voor iedereen die graag simpele levendige poppetjes wil tekenen een hand-out gemaakt.

Die brillen… sjonge

Ja, dat is even andere koek, deze opdracht. Het leek mij zo ontzettend leuk (en nuttig) om je leven eens door de bril van een ander te bekijken. Als je de omschrijvingen nou lastig vindt, bedenk er dan eens personen bij die je kent. Dat maakt het waarschijnlijk makkelijker voor je. Je zou zelfs die personen de vraag kunnen stellen: “Ik vind jou altijd zo heerlijk recht-door-zee, welk advies heb jij voor mij?”

Intenties? Watte?

Natuurlijk had ik je kunnen vragen naar je concrete plannen voor 2021. Alleen na zo’n jaar als 2020 weten jullie net zo goed als ik dat concrete plannen maken misschien wel helemaal niet zo handig is. We hebben niet echt een idee hoe de wereld er over een paar weken uitziet. Hopelijk zonder lock down en met bijna lege IC’s. Maar who knows! Daarom leek het mij beter om je de mogelijkheid te geven om je intenties voor ‘t komende jaar te tekenen. En daarmee bedoel ik: wat je bedoeling voor 2021 is. Wat beoog je ‘neer te gaan zetten’. Het mag wat vager zijn dan een concreet “naar Rome fietsen” of “een nieuw kantoorpand huren” of “de City-Pier-City lopen”. Je zou bijvoorbeeld kunnen denken aan “Mijn conditie op de eerste plek zetten” of “zorgen dat ik op een inspirerende plek werk”.

Dromenvanger

Ah ja… de dromenvanger in het template voor 2021. Dat is een magere versie van het template dat Josje Tummers als werkvorm gebruikte tijdens de training Let’s get visual voor coaches en trainers (aanrader – je kunt nog meedoen in januari – einde reclameblok). Het template in ingevulde vorm ziet er zo uit. Teken vooral na en vul hem voor jezelf in:


Wil je die van vorig jaar?

Voor gebruik op een middelbare school heb ik het template van vorig jaar aangepast met de data van dit jaar. Heb je die van 2019-2020 gemist? Of vind je die van 2020-2021 echt té moeilijk? Je kunt de aangepaste versie hier downloaden. Of check de versies vanaf 2015 via deze pagina.