Gratis Let’s get visual webinar

Teken met ons mee

Werk je in het onderwijs? Dan is dit GRATIS webinar voor jou bedoeld! Wij zijn begonnen aan een avontuurlijke reis waarin wij iedereen in het onderwijs twee dingen laten ontdekken:

  • De kracht van tekenen en visueel denken in het onderwijs.
  • Dat iedereen kan tekenen. Iedereen!

Hoog tijd dat jij bij onze reis aansluit!

Wil je dit en heb je tijd op 4 september van 15:30 tot 16:30 uur? Schrijf je dan in voor het gratis webinar via onderstaand formulier. Je ontvangt direct na inschrijving een mail ter bevestiging en een week voor aanvang een mail met daarin een link waar je kunt deelnemen.

PS ben je al bekend met visueel denken en tekenen en wil je een echte visueel meester worden? Neem dan eens een kijkje bij onze workshopreeks Visueel Meesterschap die in het nieuwe schooljaar start.

Tot 4 september!

Ja, ik schrijf me in voor het webinar op 4 september
dit veld niet invullen s.v.p.


Let’s get visual

Wij roepen iedereen in het onderwijs op (ehh ja, eigenlijk iedereen die met mensen werkt) om in het werken met jongeren, hun ouders, je collega’s of partners meer gebruik te maken van zelfgemaakte tekeningen. Niet alleen voor de klas, ook in de lerarenkamer, tijdens oudergesprekken en online.

En die tekeningen hoeven geen kunstwerken te zijn, sterker nog, hoe eenvoudiger je tekent, des te beter begrijpen anderen wat je bedoelt. Door te werken met symbolen, poppetjes, tekst- en denkwolken, pijlen, kaders, eenvoudige schema’s en misschien her en der wat effect, zet je op een heel krachtige manier op papier wat je wil overbrengen. Hiermee zorg je ervoor dat anderen het beter begrijpen, beter onthouden én er zelf mee verder kunnen.


Over die drempel!

Omdat wij heel goed begrijpen dat veel mensen een drempel ervaren bij het zelf tekenen (ik kán niet tekenen, echt niet!), organiseren we dit gratis webinar op 4 september 2020 van 15:30 tot 16:30 uur. We laten je ervaren dat jij wel kunt tekenen, we leren je een paar teken-trucjes waardoor je tekeningen aantrekkelijker en professioneler ogen. Pas wel op, want het is ontzettend verslavend.


Over ons, en jou

De afgelopen jaren hebben wij al veel mensen uit het onderwijs laten ervaren hoe effectief en leuk tekenen kan zijn en dat willen we blijven doen. Maaike heeft het tekenen in, voor en buiten de klas jaren in de praktijk gebracht (en doet dat nog steeds). Inge gebruikt tekenen haar hele leven al zichzelf en de wereld om haar heen beter te begrijpen. Zij zou willen dat haar leerkrachten en docenten van vroeger van deze visuele kracht hadden gekend 🙂

In het hart

Niet alleen het nut van tekenen verankert zich bij iedereen die we deze superkracht hebben leren kennen; ook het plezier en de extra creativiteit die mensen kwijt kunnen in hun werk raken mensen in het hart.


Praktische info en inschrijven

Datum: vrijdag 4 september
Tijdstip: 15:30 – 16:30 uur
Workshop via: ZOOM
Kosten: GRATIS
Workshopleiders: Maaike Schouten en Inge de Fluiter

Ja, ik schrijf me in voor het webinar op 4 september
dit veld niet invullen s.v.p.