Visueel teamplan

Co-creëer je visuele teamplan

Werk je in een team en mis je een helder en gezamenlijk plan? Of ben je verantwoordelijk voor het teamplan en zoek je een manier om je collega’s bij (het maken van) dit plan te betrekken? Dan hebben wij de oplossing.

Maak samen met je team een gedragen, toegankelijk en prikkelend visueel plan onder leiding van Schetswinkel. In één of meerdere energieke sessies van 3 uur creëer je samen je plan en je leert hoe je dit in de toekomst zelf kunt (blijven) doen. Het resultaat is een zichtbare houvast waar je de voortgang van het plan met elkaar kunt bijhouden.

Voor wie?

Elk team kan meedoen, met of zonder geschreven plan en met of zonder tekentalent. Belangrijk is dat jullie zin hebben om dit samen aan te pakken. Het is handig als (een deel van) het team voldoende kennis heeft van de context waarbinnen het team handelt. Bijvoorbeeld de strategie, visie, jaardoelen van de organisatie, belangrijke ontwikkelingen in de markt en behoeften van de klant.

Hoe?

In één of meerdere visuele sessies werken jullie samen een schets voor jullie teamplan uit. Deze sessies kunnen fysiek plaatsvinden, of online gehouden worden. Daarna kan dit plan door professionele tekenaars en worden omgezet in een mooie poster, praatplaat, canvas of werkboek.

Visualiseren vraagt je hersenen anders te denken en het geeft je een nieuwe kijk op zaken. Door iedereen te betrekken bij de creatie van het plan, zal de inzet voor de uitvoering groter zijn. En het is ook nog eens leuk! Geen uren stilzitten en discussiëren, of zwoegen aan versie 1 tot en met 22 van een tekst. Maar wel de handen uit de mouwen, visualiseren, creëren, kijken en lachen.

Co-creatie bouwstenen

Op basis van wat je team al heeft en jullie begeleidingsbehoefte, kies je zelf welke bouwstenen je wilt gebruiken. Onderstaande tarieven geven een inschatting van de kosten voor een team van 6 tot 12 personen. Tarieven zijn exclusief 21% BTW en reiskosten.

Bouwblok: inhoud creëren

Wanneer relevant: er ligt nog geen geschreven plan, de inhoud is nog niet uitgekristalliseerd of in elk geval nog niet genoeg met elkaar doorgesproken.

Inhoud bouwblok: in een voorbespreking en twee visuele sessies werken jullie gezamenlijk de inhoud van het plan uit in beelden en kernwoorden.


Bouwblok: visualiseren bestaande inhoud

Wanneer relevant: jullie hebben een geschreven plan, de inhoud staat min of meer vast en het team is hiermee akkoord.

Inhoud bouwblok: in een visuele sessie van 2-4 uur schetsen jullie de mogelijke visuele elementen van het plan, om hier vervolgens een schifting en klustering in te maken en naar een totaalplaatje toe te werken.


Bouwblok: terugblik

Wanneer relevant: als jullie team aan de waan van de dag wil ontsnappen / als jullie op een visuele manier de voortgang willen bespreken en weergeven (bijvoorbeeld om tussentijds te rapporteren richting stakeholders).

Inhoud bouwblok: na drie en/of na zes maanden blikken jullie visueel terug op de afgelopen periode en visualiseren jullie samen de evaluatie en voortgang.


Bouwblok: professionele poster, praatplaat, canvas of werkboek

Wanneer relevant: als de schets van het plan goed is van inhoud en opbouw, maar jullie missen een vertaalslag naar een visueel communicatiemiddel om aan de slag te gaan met het plan.

Inhoud bouwblok: in overleg bepalen we welke uitvoering het beste past bij doel en doelgroep. Op basis van de schetsen van het plan wordt een poster, praatplaat, canvas of (werk)boek uitgewerkt. Het resultaat wordt digitaal als PDF opgeleverd.


Bouwblok afdruk – fysiek resultaat

Wanneer relevant: als jullie de digitale uitwerking fysiek willen delen.

Inhoud bouwblok: in overleg bepalen we oplage en papiersoort & regelen het druk- of printwerk met goede partijen uit ons netwerk.

Waarom?

Een visueel plan prikkelt, iedereen ziet helder wat de afspraak is, wat er moet gebeuren en heeft zin om aan de slag te gaan. Andere of nieuwe medewerkers betrekken jullie makkelijker in je plan door ze te laten zien wat de kern of het doel is. Het is toegankelijker en sneller dan een droge tekst of dik boekwerk. Voor sommigen is alleen een tekst lezen namelijk niet genoeg om de essentie te begrijpen. Door ze zelf te laten tekenen, komen ze wel tot die kern. Een visuele werkwijze geeft ruimte voor ratio en emotie. Co-creatie geeft alle collega’s de ruimte om iets toe te voegen of op te merken. Door dit samen te doen, ontstaat er een gezamenlijke taal. Jullie begrijpen elkaar sneller en is er onduidelijkheid? Eén blik op de plaat en het doel is weer duidelijk.

Wil je meer weten of wil je meteen aan de slag? Neem contact met ons op.

Wil je dat wij contact opnemen?


    Inhoud creërenInhoud visualiserenProfessioneel uitwerkenVisueel terugkijkenPrinten / drukken

    We zien je graag!