Tekenen in de jeugdzorg

Wake up workshop voor jou

Werk je in de jeugdzorg? Dan is deze GRATIS wake-up workshop voor jou bedoeld! Niet om je wakker te schudden hoor. Want je hebt een heel ‘wakker’ beroep, waarin je alert moet zijn op hoe je communiceert, wat er gebeurt met en bij je cliënten, ouders of je collega’s.

De wake-up heeft te maken met ons idee dat nog veel te weinig mensen in de jeugdzorg gebruik maken van hun superkracht: tekenen. Daarom gaan we jou die kracht laten ervaren, op 25 augustus van 20 tot 21 uur.

Ja, ik schrijf me in voor de workshop op 25 augustus
dit veld niet invullen s.v.p.


Let’s get visual

Wij roepen iedereen op om in de communicatie met jongeren en hun ouders of begeleiders meer gebruik te maken van zelfgemaakte tekeningen. Dat hoeven geen kunstwerken te zijn, sterker nog, hoe eenvoudiger je tekent, des te beter begrijpen anderen wat je bedoelt. Door te werken met symbolen, poppetjes, tekst- en denkwolken, pijlen, kaders, eenvoudige schema’s en misschien her en der wat effect, zet je op een heel krachtige manier op papier wat er voor je cliënt belangrijk is. Hiermee zorg je ervoor dat hij of zij het beter begrijpt en beter onthoudt.


Wake-up workshop

Omdat wij heel goed begrijpen dat veel mensen een drempel ervaren bij het zelf tekenen (ik kán niet tekenen, echt niet!), organiseren we dit gratis webinar op 25 augustus van 20 tot 21 uur. In dit avond-uur laten we je ervaren dat jij wel kunt tekenen, we leren je een paar simpele teken-trucjes waardoor je tekeningen er aantrekkelijker en professioneler uit gaan zien en we geven je een aantal tips voor het tekenen tijdens een gesprek.


Hier wil je bij zijn!

De afgelopen 5 jaar hebben wij – Marjan Besemer van het Expertisecentrum William Schrikker en Inge de Fluiter van Schetswinkel – honderden mensen uit de jeugdzorg laten ervaren hoe effectief tekenen kan zijn. We horen steevast terug “Met deze tips kan iedereen tekenen, zelfs ik!”.

Niet alleen het nut van tekenen verankert zich in de harten van deelnemers, ook het plezier en de extra creativiteit die ze kwijt kunnen in hun werk, spelen een belangrijke rol.


Praktische info en inschrijven

Datum: dinsdag 25 augustus
Tijdstip: 20-21 uur
Workshop via: Microsoft Teams
Kosten: GRATIS
Workshopleiders: Marjan Besemer en Inge de Fluiter

Ja, ik schrijf me in voor de workshop op 25 augustus
dit veld niet invullen s.v.p.