Tekenen in de jeugdzorg

Zomeravondworkshop voor jou

Werk je in de jeugdzorg? Dan is deze GRATIS zomeravondworkshop voor jou bedoeld! De workshop is bedoeld als wake-up call: wij vinden dat nog veel te weinig mensen in de jeugdzorg gebruik maken van hun superkracht: tekenen.

Helaas! 25 augustus is al geweest en… we hebben nog niet besloten of we nog een keer een gratis webinar gaan doen. Schrijf je hieronder in voor de Schetswinkel nieuwsbrief, dan word je automatisch op de hoogte gehouden van alle nieuwtjes en dus ook als er een nieuw gratis webinar komt!

#Letsgetvisual nieuwsbrief

 

dit veld niet invullen s.v.p.

Of bekijk het training aanbod speciaal voor de jeugdzorg hier


Let’s get visual

Wij roepen iedereen op om in de communicatie met jongeren en hun ouders of begeleiders meer gebruik te maken van zelfgemaakte tekeningen. Dat hoeven geen kunstwerken te zijn, sterker nog, hoe eenvoudiger je tekent, des te beter begrijpen anderen wat je bedoelt. Door te werken met symbolen, poppetjes, tekst- en denkwolken, pijlen, kaders, eenvoudige schema’s en misschien her en der wat effect, zet je op een heel krachtige manier op papier wat er voor je cliënt belangrijk is. Hiermee zorg je ervoor dat hij of zij het beter begrijpt en beter onthoudt.


Wake-up workshop

Omdat wij heel goed begrijpen dat veel mensen een drempel ervaren bij het zelf tekenen (ik kán niet tekenen, echt niet!), organiseerden we twee keer een gratis webinar. Misschien komt er nog een keer eentje… dan leren we je dat jij wel kunt tekenen, we leren je een paar simpele teken-trucjes waardoor je tekeningen er aantrekkelijker en professioneler uit gaan zien en we geven je een aantal tips voor het tekenen tijdens een gesprek.


Hier wil je bij zijn!

De afgelopen 5 jaar hebben wij – Marjan Besemer van het Expertisecentrum William Schrikker en Inge de Fluiter van Schetswinkel – honderden mensen uit de jeugdzorg laten ervaren hoe effectief tekenen kan zijn. We horen steevast terug “Met deze tips kan iedereen tekenen, zelfs ik!”.

Niet alleen het nut van tekenen verankert zich in de harten van deelnemers, ook het plezier en de extra creativiteit die ze kwijt kunnen in hun werk, spelen een belangrijke rol.