Workshops

Individueel of voor je team

We bieden individuele workshops aan via de workshopkalender en workshops voor personen of teams op afspraak.
Schetsen, tekenen en visualiseren kun je inzetten om je werk en leven leuker, effectiever en innovatiever te maken. Schetswinkel workshops bestaan uit werkvormen die:

  • tekenvaardigheid stimuleren
  • visualisatie skills vergroten
  • creatieve moed prikkelen

Ingeplande workshops | individuele inschrijving

Let’s get visual – basis

Je gaat aan de slag met de basis van visueel werken: je leert hoe je schetsen, tekenen en visualiseren kunt inzetten om te begrijpen, communiceren, verbinden en presenteren.
Meer informatie & inschrijven

Let’s get visual – praatplaat maken

Vervolg op Let’s get visual – basis
Je bouwt de basis van Let’s get visual uit met de vaardigheden om een praatplaat te maken. Al schetsend gaan we aan de slag met lay-out, metaforen, hiërarchie en kleurgebruik.
Meer informatie & inschrijven

Visueel plan maken

Voor: iedereen die op een energieke manier een (werkgerelateerd) plan wil maken
Je gaat aan de slag met de basis van visueel werken en met het maken van jouw eigen getekende plan. Je leert simpele iconen en symbolen tekenen en ontwikkelt je eigen getekende plan door te visualiseren.
Meer informatie & inschrijven

Visueel coachen / trainen

Voor: coaches en trainers (of iedereen die elementen van coaching en training in het werk gebruikt)
Al luisterende, kijkende en doende leer je hoe je visueel denken, visuele werkvormen, samen tekenen en grafische templates kunt inzetten. Hiermee maak je jouw coachgesprekken, sessies of trainingen effectiever en leuker. 
Meer informatie & inschrijven

Legal design: visualiseer je case

Voor alle juristen die geloven in de kracht van het visualiseren en die meer willen halen uit hun praktijk.
Visualiseren kan van grote waarde zijn om je casus scherp te krijgen. Je scherpt je eigen geest en je kunt het gemakkelijker toetsen bij of overbrengen aan collega’s of klanten. Tijdens deze workshop kom je erachter dat je het zelf in de vingers hebt om te visualiseren en tekenen (en waarom + hoe dit toe te passen is).
Meer informatie & inschrijven


Workshops op aanvraag (teams en organisaties)

De workshop die we geven voor teams en organisaties hebben vaak te maken met het betrokken raken, het zien van de bijdrage die elk individu levert aan het grotere plaatje van de organisatie of het team. Schetsen kan heel operationeel ingezet worden, bijvoorbeeld om structuur aan te brengen in een stroperig lopend project, of het kan op strategisch of tactisch niveau.

  • Visueel communiceren => leer samen hoe je tekenen, afbeeldingen en een visueel vocabulaire kunt inzetten om beter te communiceren.
  • Visie-ontwikkeling => ontwikkel je eigen of teamvisie in woord en beeld.
  • Visueel plan maken => een gezamenlijk plan tekenen voor je team of organisatie.
  • Visueel problemen oplossen => een uitdaging voor je team of organisatie analyseren en oplossen met plaatjes.
  • Visueel verhaal vertellen => het gezamenlijk maken en verbeelden van een verhaal, en een plan van aanpak om dit vervolgens met de buiten- (of binnen-) wereld te delen.
  • Visual & design-thinking creatiesessie => de principes van visual thinking en design thinking worden tijdens deze sessie ingezet om met een team of groep een nieuw of verbeterde versie van een bestaand communicatiemiddel of product te maken (bijvoorbeeld door het te tekenen).

Workshop locatie

Standaard vinden workshops plaats in de workshoplocatie van Schetswinkel aan de Raamsteeg in Leiden. Er is ruimte tot ongeveer 20 personen. Op verzoek kunnen workshops op andere locaties worden gegeven.

Zin gekregen in een workshop?
Vraag een workshop aan voor je team of organisatie.