Workshops

Individueel of voor je team

We bieden individuele workshops aan via de workshopkalender en workshops voor personen of teams op afspraak.
Schetsen, tekenen en visualiseren kun je inzetten om je werk en leven leuker, effectiever en innovatiever te maken. Schetswinkel workshops bestaan uit werkvormen die:

  • tekenvaardigheid stimuleren
  • visualisatie skills vergroten
  • creatieve moed prikkelen

Ingeplande workshops | individuele inschrijving

ONLINE Let’s get visual – basis

Je gaat in vier online sessies aan de slag met de basis van visueel werken: je leert hoe je schetsen, tekenen en visualiseren kunt inzetten om te begrijpen, communiceren, verbinden en presenteren.
Meer informatie & inschrijven

Visueel coachen / trainen

Voor: coaches en trainers (of iedereen die elementen van coaching en training in het werk gebruikt)
Al luisterende, kijkende en doende leer je hoe je visueel denken, visuele werkvormen, samen tekenen en grafische templates kunt inzetten. Hiermee maak je jouw coachgesprekken, sessies of trainingen effectiever en leuker. 
Meer informatie & inschrijven

Let’s get visual – voor leiders en veranderaars

Voor: teamleiders (of iedereen die in zijn of haar team of organisatie een leidersrol heeft)
Bij de workshop Visual thinking ontdek je in een dag de kracht van visueel denken. Je leert de basisvaardigheden van functioneel tekenen en visualiseren en je leert hoe jij deze in jouw organisatie of team kunt toepassen. In deze workshop pas je direct toe wat je hebt geleerd, om het daarna nooit meer los te laten.
Meer informatie & inschrijven


Workshops op aanvraag (teams en organisaties)

De workshop die we geven voor teams en organisaties hebben vaak te maken met het betrokken raken, het zien van de bijdrage die elk individu levert aan het grotere plaatje van de organisatie of het team. Schetsen kan heel operationeel ingezet worden, bijvoorbeeld om structuur aan te brengen in een stroperig lopend project, of het kan op strategisch of tactisch niveau.

  • Visueel communiceren => leer samen hoe je tekenen, afbeeldingen en een visueel vocabulaire kunt inzetten om beter te communiceren.
  • Visie-ontwikkeling => ontwikkel je eigen of teamvisie in woord en beeld.
  • Visueel plan maken => een gezamenlijk plan tekenen voor je team of organisatie.
  • Visueel problemen oplossen => een uitdaging voor je team of organisatie analyseren en oplossen met plaatjes.
  • Visueel verhaal vertellen => het gezamenlijk maken en verbeelden van een verhaal, en een plan van aanpak om dit vervolgens met de buiten- (of binnen-) wereld te delen.
  • Visual & design-thinking creatiesessie => de principes van visual thinking en design thinking worden tijdens deze sessie ingezet om met een team of groep een nieuw of verbeterde versie van een bestaand communicatiemiddel of product te maken (bijvoorbeeld door het te tekenen).

Workshop locatie

Standaard vinden workshops plaats in de workshoplocatie van Schetswinkel aan de Raamsteeg in Leiden. Er is ruimte tot ongeveer 20 personen. Op verzoek kunnen workshops op andere locaties worden gegeven.

Zin gekregen in een workshop?
Vraag een workshop aan voor je team of organisatie.